5 – Bonusfamilie

Eén van de ‘positieve’ bijkomstigheden van het hebben van een geliefd familielid met dementie is dat je er in het hele proces verschillende familieleden bij krijgt, die een intensief deel van je leven gaan uitmaken.

In de begin fase zijn dit met name zorgprofessionals, zoals de casemanager, thuiszorg, verpleegkundigen en andere professionals die een rol hebben in het proces van je geliefde familielied. Maar denk ook aan de begeleiders en cliënten op de dagbesteding, die je zeer regelmatig tegenkomt.

Helaas komt er misschien een moment dat je familielid met dementie naar een verpleeghuis gaat, omdat het thuis helaas niet meer gaat. En waar wij niet bij hadden stilgestaan, maar wel heel waardevol voor ons is geworden, is dat je ook daar er weer een familie bijkrijgt. Letterlijk de medebewoners van je geliefde, maar ook hun familieleden. En natuurlijk het zorgpersoneel.

Kortom, je krijgt er een familie bij. Er komt letterlijk een nieuwe mini-maatschappij waar je onderdeel van bent. Voor ons is dit heel waardevol en verrassend, hoewel dat natuurlijk persoonlijk is.

In deze podcast vertellen we je wat het mooie hieraan is. Veel luisterplezier!